Garázskapuk

A garázskapu otthonunk és mindennapjaink egyik legfontosabb eleme

Akár munkába siet az ember, akár  szórakozni indul, fontos, hogy ez a mindenapi folyamat probléma mentesen menjen végbe nap mint nap. Ezért is fontos, hogy körültekintően válassza meg a számára legmegfelelőbb garázskapu típust. Használatuk különösképpen nem igényel nagy szakértelmet, de fontos, hogy a megfelelő választás. A döntéshozatalban érdemes tisztában lenni, a garázskapuk külünböző fajtáival, tulajdonságaikkal és működési mechanizmusaikkal.

A garázskapuk típusai

Manapság két fő kategóriába sorolhatjuk a ma használatos és legelterjedtebb típusokat: A billenő garázskapuk kaputeste egy elemként, a függőleges zárt állásból a vízszintes nyitottba billen át, addig a szekcionált garázskapuk vízszintesen osztott lamellái egy sínrendszer vonalát követve mozdulnak el nyitáskor.

A legfontosabb szempontok kiválasztáskor

A számunkra megfelelő garázskapu kiválasztásakor, nagyon alaposan kell eljárnunk. Legfontosabb szempont, hogy figyelembe kell venni, az adott tér nagyságát (garázsba történő ki- és beállás mérete), továbbá hogy kik fogják használni leggyakrabban (feleség, kisgyermek), valamint hogy házunk homlokzatához esztétikusan illeszkedő mintázatot válasszunk ki. Nem utolsó sorban fontos, hogy gondoljunk előre a garázskapu hőszigetelésére, amennyiben garázsunkat fűtéssel láttuk el, vagy a későbbiekben tervezzünk annak beszerelését. Ilyen esetekben a kapu szigetelésén nem érdemes spórolni. Továbbá lehetőség van hangszigetelésre is.

Az technikai fejlődésnek köszönhetően, a 21. században már igen igen színes és széles paletta áll rendelkezésünkre - érdemes átnézni a főoldalon található katalógusok valamelyikét - ezért ne sajnálja magától az időt a tájékozódásban. Bármilyen felmerülő kérdés kapcsán az Ön rendelkezésére állunk.