Szekcionált garázskapuk

Legfőbb vonzereje többek között a rendkívüli helytakarékos mivoltukban rejlik. Gazdag variálhatóság, a rendkívüli biztonság és a tökéletesen megvalósítható automatizálás teszi népszerűvé ezeket a garázskapu fajtákat.

A szekcionált garázskapu működése igen egyszerű: a kaputest, vízszintes egységekre, úgynevezett lamellákra  tagolt, melyek a zárt állapotú kaputest síkját megtörve egy függőlegesből vízszintesbe átmenő sínredszerben mozdulnak el a kapu nyitásakor. Nagy előnye, hogy a kapu a falsík mögött helyezkedik el, majd vele párhuzamosan a sínredszer vonalát követve vízszintesen mozog, így nyitáskor nem vész el értékes terület a garázsból és az előtte lévő térségből. Ebből kifolyólag további előny jelent, hogy a bejáró homlokzati alapja szabadon variálható, mivel a magának a garázskapunak nem kell követnie a nyílás formáját. Nyitott állapotban nem lóg a bejáróba, így az átjáró mind a négy irányban maximálisan kihasználható.

Maga a garázskapu villanymotoros automatizálással és emberi erő segítségével is egyaránt nyitható. A kapu kiválasztásakor széles palettáról választhat a leendő tulajdonos, mintázat és szín tekintetében. Lehetőség van továbbá egyedi színezésre, de akár egyedien tagolt bevilágító elemekkel is bővítheti a kapu kinézetét. A szekcionált garázskapuk szinte hermetikus záródást biztosítanak, így a hő-és hangszigetelő képességük a megrendelő igényeinek megfelelően alakítható. A lakossági alkalmazás tekintetében nagy népszerűségnek örvend ez a garázstípus, mivel kiváló a helykihasználása, megbízható, egyszerű a működtetése és egyedien variálható.